Ohjeet Kuule!-palvelun käyttöönottoon

Alla olevilla ohjeilla pääset alkuun. Yksityiskohtaiset ohjeet aukeavat otsikkoa klikkaamalla.
Mikäli sinulle tulee ongelmia, laita meille viestiä osoitteeseen kuule@srk.fi

1. Rekisteröidy ensin kuule.srk.fi -verkkosivuilla

 • Saatavilla olevat tilausvaihtoehdot löytyvät kuule.srk.fi -etusivulta.
 • Valitse haluamasi paketti (perus-, opiskelija- tai perhepaketti) napauttamalla Kokeile 14 päivää ilmaiseksi -painiketta. Syötä seuraavaan kenttään sähköpostiosoitteesi.
 • Saat sähköpostiisi linkin, josta pääset täyttämään henkilötietolomakkeen, maksukorttisi  tiedot ja mahdollisen lahjakortin koodin.
  Huom. Jos haluat, että tilaus veloitetaan suoraan tililtäsi, käytä tällöin yhdistelmäkorttisi kääntöpuolelta löytyvää Debit-numerosarjaa.
 • Lahjakortin tiedot syötetään Anna tarjouskoodi -painikkeesta. Mobiililaitteella painike löytyy oikean yläkulman valikosta.
 • Napauta Aloita kokeilu -painiketta.

2. Asenna Kuule!-sovellus sovelluskaupasta

Asenna seuraavaksi sovellus laitteellesi:

Sovellus löytyy App Storesta ja Google Play Kaupasta  "SRK kuule" -hakusanalla.

Asenna sovellus Apple App Storesta iPhone- ja iPad-laitteelle

Asenna sovellus Google Play Kaupasta Android-laitteelle


3. Kirjaudu sovellukseen

 • Kun avaat Kuule-sovelluksen ensimmäistä kertaa, syötä kenttään sähköpostiosoitteesi.
  Huom! Käytä aina samaa sähköpostiosoitetta, jolla teit tilauksen.
 • Saat sähköpostiisi kuusinumeroisen kirjautumiskoodin. Syötä koodi sovelluksen seuraavaan näkymään. Voit myös klikata sähköpostiviestin Avaa sovellus -linkkiä, jolloin sovellus avautuu suoraan.
  Jos jostakin syystä yrität kirjautua sovellukseen useamman kuin yhden kerran, saat joka kerta uuden kertakäyttöisen koodin. Käytä aina uusinta koodia.
  Huom! Jos sähköpostiviestiä ei näy muutaman minuutin kuluessa, tarkista varmuuden vuoksi sähköpostisi roskaposti.
 • Kun olet syöttänyt koodin, voit aloittaa sovelluksen käyttämisen!

Tilauksen irtisanominen

1. Mene sovelluksessa käyttäjätunnussymbolin kautta sivulle Hallitse tilaustasi.

2. Valitse Peruuta suunnitelma.

3. Sovellus on käytössäsi vielä kuluvan tilausjakson loppuun. Päivämäärä näkyy sovelluksessa tilauksenhallintasivulla.


Vinkkejä

Huomaa, että kirjautuminen täytyy tehdä vain ensimmäisellä käyttökerralla. Sovellus muistaa kirjautumisen käyttöönoton jälkeen, ellet itse kirjaudu sovelluksesta ulos, mutta yleensä näin ei tarvitse tehdä.

Jos ohitit aiemmin kirjautumisen, niin pääset siihen uudestaan sovelluksen alkunäkymän oikean ylälaidan käyttäjätunnuskuvakkeesta.

HUOM! Ilmainen kokeilujakso päättyy, jos vaihdat tilisi tyyppiä (esim. peruspaketista perhepaketiksi) sovelluksen tilienhallinnasta sen ollessa vielä menossa.

HUOM! Tilauksen hallinta -osiossa näkyy kohta Tilauksesi loppuu ja päivämäärä. Tämä näyttää vain seuraavan tilausjakson vaihtumisen, ei välttämättä tilauksesi loppua. Esimerkiksi jos sinulla on kolmen kuukauden lahjakortti sovellukseen, käyttöoikeutesi loppuu vasta kolmannen kuukauden pituisen tilausjakson loppuun.

HUOM! Jos sähköpostiosoitteesi vaihtuu Kuule-tilauksen tekemisen jälkeen, peruuta ensin vanhalle sähköpostiosoitteelle tehty tilaus sovelluksen "Hallitse tilaustasi" -osiossa, ja kirjaudu sovelluksesta ulos. Tee sen jälkeen uusi tilaus uudelle sähköpostiosoitteellesi kuule.srk.fi -sivustolla. Tämän jälkeen voit kirjautua sovellukseen uudella sähköpostiosoitteellasi.

4. Sovelluksen käyttö

 • Näytön alareunan kuvakkeet: Tätä kautta pääset navigoimaan sovelluksessa ja löydät sovelluksen kaikki sisällöt.
 • Näytön yläkulman pyöreä ihmissymboli: Tätä kautta voit kirjautua sisään ja ulos sekä hallita tilaustasi. Hallitse tilaustasi -sivulla voit esimerkiksi muuttaa laskutustietojasi, maksutapaa ja jatkaa tilaustasi tai peruuttaa sen.
 • Esittelyssä: Tämä on sovelluksen etusivu, joka sisältää keskimäärin viikoittain vaihtuvia, ajankohtaisia tuotesuosituksia ja erilaisia teemalistoja. Etusivulta löydät myös uusimmat ja äskettäin lisätyt tuotteet.
 • Omat: Tämä kategoria on "oma kirjastosi". Täältä löydät kaikki kirjat ja äänitteet, jotka olet lukenut, kuunnellut, jotka sinulla on kesken tai jotka olet tallentanut Lisää-painikkeesta kirjastoosi. Omat-kategoriasta löydät siis helposti aloittamasi julkaisut, ja voit jatkaa niitä siitä, mihin viimeksi jäit. Kirjan kansikuvan päällä oleva prosenttilukema näyttää, miten pitkälle lukeminen tai kuunteleminen on edennyt. Napauttamalla näytön yläreunassa olevaa Kaikki-painiketta näet koko kirjastosi sisällön. Kirjaston Ladatut-valikosta löydät sisällön, jonka olet ladannut laitteellesi ja jota voit käyttää myös offline-tilassa, ilman verkkoyhteyttä. Voit ladata sisältöä kirjan tai äänitteen tuotekortin Lataa-painikkeesta ja poistaa sisältöjä oikean yläreunan Muokkaa-painikkeesta.
 • Kirjat ja lehdet: Täältä löydät kaikki ääni- ja e-kirjat sekä ääni- ja e-lehdet kategorioittain. Jokaisessa kategoriassa sinulla on mahdollisuus hakea sisältöä klikkaamalla oikean yläkulman suurennuslasisymbolia ja kirjoittamalla kenttään haluamasi hakusana.
 • Musiikki: Täältä löydät kaikki musiikkialbumit kategorioittain. Voit myös luoda itse omia soittolistoja, jotka arkistoituvat Omat-kategorian Soittolistat-valikkoon.
  Omien soittolistojen luominen: Aloita oman soittolistan luominen avaamalla musiikkialbumin raita, jonka haluat listaasi mukaan. Napauta keskeltä Soittolistalle-painiketta. Luo soittolista napauttamalla Uusi soittolista -valintaa. Seuraavaksi voit antaa soittolistallesi haluamasi nimen aktivoimalla harmaa Uusi soittolista -otsikko. Valitse oikeasta yläreunasta Valmis. Muut haluamasi musiikkikappaleet voit lisätä listaasi menemällä jokaiseen raitaan erikseen ja napauttamalla Soittolistalle-painiketta. Seuraavaksi sovellus näyttää luomasi listat ja voit valita, mille listalle raidan lisäät. Luomasi soittolistat löydät alanavigaation Omat-kategoriasta (sydänsymboli). Ks. ohje omien soittolistojen luomiseen.
 • Podcastit: Täältä löydät kaikki puheohjelmat sarjoittain.
Vinkki:
Kuule-sovellusta päivitetään säännöllisin väliajoin, joten tarkista välillä sovelluskaupastasi, onko sovelluksesta uusi päivitys saatavilla tai pidä vaihtoehtoisesti automaattiset sovelluspäivitykset päällä.

5. Perhetilin hallinta

 1. Kirjaudu sisään pääkäyttäjän sähköpostilla ja mene Perhetilin asetukset -sivulle. Valitse ensin pääkäyttäjälle vapaamuotoinen nimi. Lisää myös muut perhetilin käyttäjät (vapaamuotoiset nimet).
 2. Kirjaudu jokaisen perheenjäsenen laitteella Kuuleen samalla pääkäyttäjän sähköpostiosoitteella, katso pääkäyttäjän sähköpostista koodi ja kirjaudu sillä sovellukseen. Valitse näkyviin tulevasta valikosta perheenjäsenen nimi. Käyttö voi alkaa!
 3. Pääkäyttäjän laitteella pystyy tarvittaessa myös poistamaan jonkun käyttäjistä.