Kuule - kuinka soitto kaikuu!

K

uulen musiikkikokoelmasta löytyy monenlaiseen hetkeen ja makuun kuunneltavaa. Arvaatko, mikä on kaikkein levytetyin Siionin laulu? Entä kenen yksittäisen säveltäjän musiikkia SRK:n levyiltä löytyy eniten? Kuka taas on sanoittanut ahkerimmin musiikkia? Vastaukset löydät postauksen loppupuolelta!

Minä hyppäsin mukaan Kuule-sovelluksen tekoon lähes viime metreillä. Sovelluksen kehittäminen ja myyntiin saattaminen on ollut iso urakka, johon liityin mukaan, kun sovellusta alettiin täyttää äänitteillä, kirjoilla ja podcasteilla.

Ensimmäinen työtavoitteeni oli saada SRK:n kaikki lähes 140 musiikkialbumia sovellukseen. Mekaaniseen työhön toi mielekkyyttä se, että samalla pääsin tutustumaan joka ikiseen SRK:n julkaisemaan musiikkilevyyn. Ja tutustumisen arvoisia ovatkin. Vanhin niistä sisältää äänitteitä jopa 45 vuoden takaa. On erityisen hienoa, että nyt ne kaikki ovat helposti saatavilla!

Kuulen parissa työskennellessäni minulla on ollut mahdollisuus käyttää sitä omalla älypuhelimellani jo usean viikon ajan. Työni on jatkunut äänikirjojen lataamisella ja monenlaisilla sovelluksen sisällöntuotto- ja ylläpitotehtävillä. On ollut jännittävää nähdä, kuinka konkreettisesti sovellus on kehittynyt pala palalta. Ehkä vielä jännittävämpää on ollut se, kun ylläpitäjänä olen lisännyt sovellukseen tuotteita, tekstejä, listoja – ja nähnyt kuinka ne todella ilmestyvät sinne.

Vaikka sovellus on julkaisumuotona uusi, musiikkisisältö on varmasti monelle tuttua ja rakasta. Useimmin esiintyvät kappaleet SRK:n musiikkilevytuotannossa ovat Siionin laulut Katselen Golgatalle päin ja Herra Jeesus verellänsä. Molemmat kappaleet löytyvät äänitteiltä ja nyt siis myös Kuulesta kaikkiaan kaksitoista kertaa. Eniten sävellyksiä on Yrjö Koskimäeltä ja sanoituksia Niilo Rauhalalta. Virret ja Siionin laulut ovat tärkeässä osassa, mutta löytyy valikoimasta paljon muutakin musiikkia: joululauluja, lastenlauluja, kansanlauluja, soitinmusiikkia... Tällä hetkellä Kuule sisältää ainoastaan SRK:n julkaisemaa musiikkia.

Toivottasti löydät Kuulesta myös musiikkia, jota et ole aikaisemmin kuunnellut. Löydät ajankohtaisia kuunteluvinkkeja viikoittain vaihtuvilta soittolistoilta Kuulen etusivulla! Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan miten Kuule kehittyy musiikin osalta tulevien vuosien aikana. 

P.S. Jos et päässyt seuraamaan suoraa lähetystä lanseerauksesta, voit katsoa sen edelleen täältä.